E227 - Середня небезпека

Гідросульфіт кальцію (харчова добавка Е227) - це водний розчин із сірчаним запахом, який використовується в харчовій промисловості як консервант. Виготовляється добавка Е227 синтетичним шляхом - пропусканням діоксиду сірки через суспензію водну гідроксиду кальцію. В результаті хімічних реакцій, додавання Е227 можуть утворюватися різні домішки: сульфати, сульфіти, вільні луги або їх карбонати. Хімічна формула гідросульфіту кальцію: Ca(HSO3)2.

Застосування

У харчовій промисловості добавка Е227 застосовується як консервант у продуктах з картоплі (включаючи заморожені), картопляному пюре, відновлених фруктах у скляних банках, гірчиці, оцті, маринаді та іноді в маслі (крім олії для маслин). Також добавка Е227 використовується у приготуванні кондитерських виробів, безалкогольних фруктових соків та сухофруктів.

Вплив на організм

В організмі людини добавка Е227 окислюється і швидко елімінується із сечею. Необхідні для окислення гідросульфіт кальцію ферменти у потрібній кількості присутні не у всіх тварин та людей. Гідросульфіт кальцію (харчова добавка Е227) руйнує вітамін B1, може шкідливо впливати на роботу нирок, легень, печінки та викликати тимчасовий розлад.